У центру Подгорице појачано присуство полиције и ватрогасних служби

ПОДГОРИЦА: Уочи данашњег почетка скупштинског заседања, у центру Подгорице, код седишта извршне власти и зграде парламента присутни су полицијски службеници, као и ватрогасци, пишу подгоричке Вијести.
p
Фото: Tanjug/R. Prelić, ilustracija

Иако су надлежни у Црној Гори протеких дана изјављивали да нема информација о могућим немирима у време одржавања Скупштине, на чијем дневном реду је и изгласавање неповерења актуелној влади Здравка Кривокапића, подгоричка Побједа тврди да је такве информације имао шеф АНБ Дејан Вукшић, али их није поделио са колегама из јавне полиције.

Подгорички дневник, наиме, тврди да су Вукшићу достављене информације да се више навијачких и екстремистичких група наводно спрема да данас изазову нереде у Подгорици, због извесног пада владе и да би прикривање тих информација Црну Гору могло, како кажу, "увести у немире са несагледивим последицама".

Позивајући се на више извора из АНБ-а и Управе полиције, Побједа пише да је "Вукшић стопирао проток података ка јавној полицији, али даје директор Управе полиције Зоран Брђанин, чим је добио дојаве о томе шта спремају "екстремисти, потпомогнути припадницима подземља, одмах алармирао све адресе".

Извори Побједе кажу да је управо то и разлог због којег су јуче од организације било каквих протеста изненада почели да се јавно ограђују одлазећи премијер Здравко Кривокапић и председник Скупштине Алекса Бечић.

Кривокапић и Бечић су одвојено јуче позвали грађане да не излазе на улице. У Подгорицу би, према информацијама АНБ, данас требало да дођу „Делије“ и „Гробари“ из Тивта, те которске и херцегновске „Делије“, пише Побједа и додаје да је реч о особама склоним нередима.

У прилог томе, Побједа је објавила фотографије достављене из градског предузећа „Чистоћа“, а на којима се виде гомиле каменица, мањих бетонских блокова које су комуналци јуче нашли у парку преко пута зграде Скупштине Црне Горе, али и у неким околним улицама.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести