У ФРАНЦУСКОЈ УХАПШЕН ТИНЕЈЏЕР Планирао терористички напада за време Олимпијских игара

ПАРИЗ: Француске власти ухапсиле су у граду Мариње на западу земље 16-годишњег младића који је на друштвеној мрежи Телеграм објавио да планира самоубилачки напад током Олимпијских игара у Паризу.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

"Младић је ухапшен након што је на друштвеним мрежама објавио да планира да набави материјал за израду појаса са експлозивом, како би умро као шехид у име Исламског калифата", наводи се у саопштењу Националног тужиоца која је покренула истрагу за „злочиначко терористичко удружење”.

Додаје се да ће истрагом бити утврђено да ли је постојала стварна намера тинејџера да изврши терористички чин, преноси Фигаро.

Младића је ухапсила правосудна полиција у кући његових родитеља, а током претреса, истражитељи су пронашли руком писана документа, укључујући заклетву на верност Исламској држави.

Осумњиченом је одузет и мобилни телефон.

Током саслушања, тинејџер је признао да је желео да изврши напад током Олимпијских игара, "пушком или појасом са експлозивом".

 Према полицијским изворима, малолетник, француске националности, "већ је био под надзором због радикалних ставова".

Француска је подигла безбедносни ниво на највиши степен због сукоба на Блиском истоку и Украјини.

Француске власти затражиле су од 45 држава да пошаљу више хиљада припадника војске, полиције и цивилних службеника како би помогли у обезбеђивању Олимпијских игара.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести