У  Израелу члан послуге министра одбране оптужен за шпијунажу

ТЕЛ АВИВ: Израелски тужилац подигао је данас оптужницу против држављанина те земље који је радио као чистач у кући министра одбране Бенија Ганца, јер је наводно понудио да шпијунира министра у корист Ирана.
s
Фото: pixabay.com

Израелска безбедносна служба Шин Бет саопштила је да је Омри Горен ухапшен раније овог месеца убрзо након што је контактирао хакерску групу повезану са Ираном, али пре него што је могао да направи било какву штету.

Тужилац Централног округа терети Горена за шпијунажу, злочин за који је запрећена казна од 10 до 15 година, преноси Тајмс оф Израел.

Лист наводи да Горену (37) ово није прво суђење, с обзиром на то да је од 2002. до 2013. године пет пута проглашаван кривим за разне злочине, међу којима два пута за пљачку банке, као и за провалу.

Горен је одслужио четири затворске казне, посљедњу у трајању од четири године.

Горенова богата криминална прошлост покренула је озбиљна питања о процесу скрининга за запослене на осетљивим позицијама.

Служба Шин Бет је саопштила да је у светлу овог инцидента покренула интерну ревизију процедуре за проверу радника у домовима министара како би се ограничиле могућности да се овакви случајеви понове у будућности.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести