У Немачкој, Белгији и Британији нови температурни рекорди

БЕРЛИН, БРИСЕЛ, ЛОНДОН: У Немачкој, Белгији и Британији данас су постављени нови температурни рекорди у оквиру новог топлотног таласа који је захватио велики део западне Европе.
vrucine
Фото: Youtube Printscreen

Немачка метеоролошка служба саопштила је да је данас постављен нови температурни рекорд од 41,5 степени Целзијусових, чиме је побијен рекорд који је забележен јуче.Метеоролошка служба Немачке је навела да је данашња рекордна температура забележена у граду Линген и да се очекује да ће бити чак и виша касније поподне, пренео је АП.

И у Белгији је забележен национални температурни рекорд од 40,6 степени на североистоку земље. Шеф прогностичке службе у Краљевском метеоролошком институту Дејвид Дехенау изјавио је да је рекордна температура забележена у Клајне Брогелу.Температуре могу још да порасту с обзиром да је ова забележена нешто после поднева, навела је агенција.

У Белгији је претходно јуче забележен температурни рекорд од 40,2 степена Целзијусових у близини Англеура.У Британији је, такође, забележен најтоплији дан у јулу месецу са температуром од 36,9 степени Целзијусових на аеродорму Хитроу.

Претходни температурни рекорд у јулу од 36,7 степени Целзијусових био је забележен 2015. године, док је апсолутни рекорд од 38,5 степени Целзијусових забележен августа 2003. године. 

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести