У Паризу протест због посете египатског председника

ПАРИЗ: Демонстранти и активисти за заштиту људских права окупили су се данас испред зграде парламента у Паризу како би изразили протест због посете египатског председника Абдела Фатаха ел-Сисија, иако се он није налазио унутра, преноси АП.
U Parizu protest zbog posete egipatskog predsednika Foto: AP Photo/Michel Euler
Фото: У Паризу протест због посете египатског председника Фото: AP Photo/Michel Euler

Учесници протеста су такође замерили француском председнику Емануелу Макрону због тога што је поставио црвени тепих за лидера Египта, за којег тврде да угрожава људска права.

Ово је други и последњи дан посете египатског председника, којег је Макрон дочекао у Јелисејској палати. Лидери две земље су разговарали о разним темама, као што су људска права, борба против тероризма, сукоб у Либији и друге регионалне теме.

Макрон је раније признао да између њега и председника Египта постоје неслагања о неким питањима, као што су људска права, али је рекао да неће бити препрека за постизање договора који се односе на економију и одбрану.

Ел-Сиси је данас са француским премијером Жаном Кастексом потписао споразум о помоћи Француске и сарадњи у области здравства и транспорта.

 

 

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести