У САД од сезонског грипа умрло 14.000 људи

ВАШИНГТОН: У САД је у првом таласу сезонског грипа оболело 26 милиона људи, а 14.000 је умрло, па се америцки здравствени радници спремају за други талас сезонског грипа у компликованој ситуацији, јер постоји доста слицности измеду обичног грипа и коронавируса, наводи Глас Америке на српском.
virus
Фото: pixabay.com

Први талас грипа - инфлуенце Б - имао је свој врхунац у децембру прошле године, па је наставио да опада, показују подаци Центара за превенцију и контролу болести. Исти подаци показују да је други талас грипа почео крајем јануара и да је рецв о инфлуенци А, која је слицна свињском грипу.

Иако у САД има само 15 потврдених слуцајева оболелих од коронавируса, надлежни су забринути да би вирус могао да се прошири и да би у почетку могао да личи на сезонски грип.

Америцки здравствени радници су саопштили да ће почети да тестирају на коронавирус неке од пацијената који имају симптоме грипа. Тестирања ће бити обављена у Лос Анђелесу, Сан Франциску, Сијетлу, Чикагу и Њујорку.

И сезонски грип и коронавирус изазивају респраторне проблеме, грозницу и кашаљ. Остали симптоми обицног грипа су упала грла, болови у мишицима, цурење из носа и умор.

Научници и даље покушавају да открију све симптоме коронавируса познатог као КОВИД 19. До сада се показало да су чешћи кашаљ, грозница и губљење даха, од упале грла и цурења из носа, наводи ВОА.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести