У судару возова у Египту погинуле 32 особе, повређено 165

КАИРО: Најмање 32 особе су погинуле, а 165 је повређено у судару два воза северно од града Сохаг у Египту, саопштило је Министарство здравља.
egipat1
Фото: Tanjug/AP Photo

До судара је дошло док су возови пролазили изнад канала са водом.

Више од 100 возила хитне помоћи послато је на лице места, рекла је министарка здравља Хала Зајед додавши да су повређени пребачени у четири болнице.

У провинцију Сохаг стигла су два авиона са 52 лекара, углавном хирурга, док ће војним авионом у Каиро бити упућени најтеже повређени путници.

Фото: Tanjug/AP Photo

Узрок несреће се истражује, а главни тужилац Хамада ел-Сави посетио је место несреће. Премијер Мустафа Мадбули рекао је новинарима да је железница годинама запостављена до те мере да је постала застарела и изузетно ризична.

"Потрошили смо милијарде да унапредимо железницу али нам предстоји дуг пут да завршим све неопходне радове", рекао је он.

Влада ће платити одштету од 6.400 долара свакој породици која је изгубила свог члана, док ће повређени путници добити између 1.280 и 2.560 долара понаособ, зависно од тежине повреде.

Ројтерс наводи да Египат има једну од најстаријиих и највећих железничких мрежа у региону и да су несреће у којима има жртава честе.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести