ВМРО-ДПМНЕ прети Заеву блокадом зграда Владе и МСП

ВМРО-ДПМНЕ, најавила је за сутра блокаду македонске владе и Министарства спољних послова уколико премијер те земље Зоран Заев не саопшти јавно о чему тачно преговара са властима у Софији
makedonija skoplje
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

СКОПЉЕ: Највећа опозициона странка у Северној Македонији ВМРО-ДПМНЕ, најавила је за сутра блокаду македонске владе и Министарства спољних послова уколико премијер те земље Зоран Заев не саопшти јавно о чему тачно преговара са властима у Софији, преноси Плусинфо.

"Зоран Заев је у интервјуу за бугарски медиј саопштио скандалозне тезе ретуширајући историју, наша достигнућа у антифашистичком рату, ударајући на темељима савремене македонске државе. Да ли су исказане позиције за које се није извинио сада на столу трговања са Бугарском?", наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ.

Те странке наглашава да уколико Заев до вечерас јавно не саопшти о чему тачно преговара и од чега тачно одустаје, ВМРО-ДПМНЕ сутра ће организовати блокаду македонске владе и Министарства спољних послова.

Зоран Заев је у интервјуу за бугарску агенцију БгНес прошле недеље рекао да Бугарска и Северна Македонија имају заједничку историју од које су настале и македонски народ и бугарски народ, као и македонски језик и бугарски језик.

Такође Заев је у том интервјуу тврдио да Бугарска у Другом светском рату није била окупатор на територији данашње Северне Македоније, већ да је била само администратор.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести