мобилна телефонија

Економија / ИТ свет ТО СЕ НИСАМ НАД’О Проблеми са ИСКЉУЧЕЊЕМ 3Г МРЕЖЕ Више од милион корисника у опасности, ако не замене телефоне
Више од милион телефона могло би бити погођено искључењем 3Г мреже касније ове године, саопштила је аустралијска Радна група за телекомуникације.
Друштво ПОЧЕО ДА РАДИ регистар "Не зови", ЗАХТЕВ ЗА УПИС се шаље свом оператору
БЕОГРАД: Регулаторно тело за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) пустило је у рад регистар "Не зови", а корисници мобилне и фиксне телефоније који не желе да примају позиве или поруке у промотивне сврхе требало би да се обрате свом оператору да би њихови телефонски бројеви били унети у регистар, објавио је РАТЕЛ.
Економија / Наслови РАТЕЛ: Благи пад броја корисника мобилне телефоније
БЕОГРАД:У четвртом кварталу прошле године број претплатника као и остварени саобраћај у фиксној телефонији нису се значајно променили у односу на претходни квартал па је 2,36 милиона претплатника остварило око 460 милиона минута разговора, што значи да је сваки претплатник у просеку разговарао 2,1 минута дневно, показује најновији преглед тржишта електронске комуникације Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).
Економија / Наслови Највише фиксних бројева пренето у SBB, мобилних у А1 мрежу
БЕОГРАД: У првом кварталу ове године највише бројева у фиксној телефонској мрежи је пренето у СББ - 2.430, а мрежа из које је највише пренето је Телеком - 3.425, подаци су РАТЕЛ-а.
Економија / Наслови У паду број активних корисника мобилних телефона у Србији
БЕОГРАД: У четвртом кварталу прошле године број активних корисника мобилне телефоније у Србији мањи је за 150.000, објавила је Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштански услуге (РАТЕЛ).
Економија Матић: Квалитет мобилних услуга порастао у односу на лане
БЕОГРАД: Директор Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) Драган Пејовић упознао је данас министарку трговине, туризма и телекомуникације Татјану Матић са резултатима упоредног мерења и анализом параметара квалитета услуга мобилних комуникационих мрежа (Бенћмарк мобилних мрежа) сва три мобилна мрежна оператора у Србији: Телеком Србија, Теленор и А1 Србија, а које је РАТЕЛ спровео од септембра до новембра ове године.
Магазин / Наслови Фиксним телефонима причамо 3,5 а мобилним 7,5 минута дневно
У извештају Регулаторне агенција за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ), наводи се да је број претплатника фиксне телефоније у четвртом кварталу 2020. био мањи у односу на претходни квартал и износио је око 2,4 милиона.
Магазин / Наслови Преко мобилног причамо 7,4 минута и трошимо 199 МБ дневно
БЕОГРАД: У другом кварталу ове године грађани Србије просечно су дневно разговарали преко мобилног 7,4 минута, слали 1,6 СМС-ова и трошили 199 МБ широкопојасног интернета, наводи се у Прегледу тржишта електронских комуникација које је објавио Рател.
Магазин / Занимљивости За 30 одсто више причамо телефоном него пре короне
БЕОГРАД: Домаћи саобраћај у мобилној телефонији у првим данима од увођења ванредног стања у Србији, 15. марта, нагло је скочио и био је већи за око 30 одсто, кажу у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и наводе да су оператори у овом период били изузетно оптерећени и да зато већ траже продају спектра за нове сервисе.
Економија Српски МТЕЛ Аустрија стигао до 50 хиљада корисника
БЕЧ: Српски оператер мобилне телефоније у Аустрији, МТЕЛ, за непуне три године пословања, квалитетом и пре свега "ромингом као код куће", стигао је до 50.000 корисника.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести