прање пара

Хроника Шарић: Осуђен сам за нешто за шта нисам оптужен
БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду оптужени Дарко Шарић је поново негирао оптужбе да је заједно са сарадницима "прао" новац, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.
Економија / Наслови Управа за спречавање прања новца проверава медије
БЕОГРАД: Управа за спречавање прања новца при Министарству финансија затражила је увид у банковне трансакције појединих медијских радника, невладиних организација и удружења грађана, од 1. јануара 2019. године, како би се утврдило да ли те организације и појединци имају везе са финансирањем тероризма или прањем новца, пренели су медији.
Хроника У Шарићевом процесу за прање пара нема сведока сарадника
БЕОГРАД:  У процесу против Дарка Шарића и још 16 оптужених за прање пара нема сведока сарадника, док су у поступку против Шарићеве групе због кријумчарења кокаина из Латинске Америке чак три оптужена пристала да сарађују са тужилаштвом.
Хроника Суђење Шарићу након више од осам година ушло у завршницу
БЕОГРАД:  Суђење Дарку Шарићу и још 16-оро оптужених за прање пара у Србији убациваљем "прљавог новца" у легалне токове, након осам година је ушло у завршницу, а епилог првостепеном пресудом се очекује почетком јесени.
Хроника Почело суђење оптуженима за „прање пара“: Зоран Његуш и остали окривљени одбацили оптужбе 
Бивши фудбалски репрезентативац Зоран Његуш и још четворо оптужених за „прање пара“  2009.године,  наводно „прикривање сумњиве имовине  Витомира Бајића тако што су је фиктивно приказивали  као своју“, су  у Специјалном суду у Београду негирали наводе оптужнице.       
Хроника У међународној акцији ухапшена Српкиња због прања пара
БЕОГРАД: Српско Тужилаштво за организовани криминал уцествовало је данас у акцији више земаља под руководством италијанског тужиоца за борбу против мафије, у којој је због прања новца стеченог илегалним клађењем, ухапшено 68 људи, међу којима је и једна српска држављанка, сазнаје Тањуг.
Свет СЛО: Иранци опрали милијарду евра преко НЛБ банке?
ЉУБЉАНА: Словеначка служба за спречавање прања новца покренула је истрагу поводом тврдњи опозиционих партија да је највећа државна банка, Нова љубљанска банка (НЛБ), прала новац из Ирана кршећи међународни ембарго и не примењујући прописе против финансирања тероризма. 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести