Фетулах Гулен

Свет Још 92 доживотне казне затвора за пучисте у Турској
АНКАРА: Турски суд је данас изрекао доживотне казне затвора за још 92 оптужених, међу којима су високорангирани припадници војске, због учествовања у неуспешном покушају пуча 2016. године, јавила је државна новинска агенција Анадолија, а пренео Ројтерс.
Свет Ердоган: Испитати главну странку опозиције због веза с Гуленом
АНКАРА: Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да треба испитати главну опозициону странку у тој земљи због могућих веза са свештеником Фетулахом Гуленом оптуженим за организовање покушаја државног удара 2016.
Свет Турска: Издат налог за хапшење 228 особа
Тужилаштво је, у оквиру истраге против турских оружаних снага, наредило хапшење 157 особа, укључујући 101 активног официра, наводи Анадолија, а преноси Ројтерс.
Свет Турска хапси 176 војника због повезаности с Гуленом
ИСТАНБУЛ: Турско тужилаштво издало је данас налог за хапшење 176 војника због сумње да су повезани са мрежом Фетулаха Гулена, за коју Анкара тврди да стоји иза покушаја пуча пре три и по године, преноси државна агенција Анадолија.
Свет Турска наредила хапшење 223 војна службеника
АНКАРА: Турска влада наредила је данас хапшење 223 војна службеника широм земље, због наводне повезаности са покретом имама Фетулаха Гулена, који се сматра организатором покушаја пуча 2016. године.
Свет У Турској ухапшено 48 војних пилота
Турске власти су ухапсиле 48 војних пилота за које се сумња да су повезани са муслиманским проповедником Фетулахом Гуленом.
Свет Ен-Би-Си њуз: Трамп тражи начине за изручење Гулена Турској
ВАШИНГТОН:  Бела кућа тражи начине да се реши Фетулаха Гулена, највећег ривала турског председника Реџепа Тајипа Ердогана који живи у САД како би ублажила притисак Турске на Саудијску Арабију када је реч о убиству новинара Џамала Кашогија, објавио је Ен-Би-Си Њуз позивајући се на изворе у америчкој администрацији.
Свет Полиција ушла на имање Фетулаха Гулена, позвана због пуцња
ВАШИНГТОН: Државна полиција Пенсилваније ушла је на имање муслиманског имама Фетулаха Гулена који живи у Америци, а којег Турска оптужује да је организатор неуспелог пуча у тој земљи.
Свет Брат Фетулаха Гулена у Турској осуђен на 10 година затвора
АНКАРА: Брат турског имама Фетулаха Гулена, Кутбетин, осуђен је данас у Турској на 10 година и шест месеци затвора због наводног чланства у оружаној терористичкој групи, пренели су турски медији.
Свет Турска: Налог за хапшење 331 војника због веза с Гуленом
ИСТАНБУЛ: Турске власти издале су данас налоге за хапшење 331 војника за којима се трага у оквиру две операције, усмерене против наводних присталица имама Фетулаха Гулена, који живи у САД и којег Анкара оптужује да стоји иза неуспелог покушаја војног пуча пре две године, наводе државни медији и полиција Истанбула.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести