праисторија

Магазин / Занимљивости ПРЕДАК ПО МАТЕРИ стар ДЕВЕТ МИЛЕНИЈУМА Погледајте СЛИЧНОСТ
Девет хиљада 9.000 година старо тело пронађено је унутар пећине у Чедару, Енглеска. Археолози су га назвали "Чедаров човек".
Магазин / Занимљивости Анализа косе открила коришћење дроге пре 3.000 година у Европи
ЊУЈОРК: Анализа праменова косе, пронађених у једној пећини на шпанском острву Менорка показала је да су становници тог острва користили психоактивне супстанце још пре 3.000 година.
Магазин / Наслови Могућност раста мозга одаваја човека од неандерталца
БЕОГРАД: Нова студија, објављена у часопису "Science", показује да организам савременог човека производи више неурона током развоја од неандерталаца због мале варијације у једном од протеина присутних у мозгу, што доводи до раста мозга током живота.
Магазин / Занимљивости Бебама је у праисторији давано млеко оваца и крава
БЕРЛИН: Археологија је доста времена и труда посветила утврђивању што су наши преци јели, а најмање се зна чиме су хранили новорођенчад када мајке престану да их доје.
Магазин / Занимљивости Канада: Откивени фосили животиње из праисторије
ВАШИНГТОН: Стотине фосила праисконског морског створења пронађени су у Канади, што пружа много информација о важном предатору из кључног периода у еволуцији живота на Земљи.
Video
Магазин / Занимљивости У Истри откривено праисторијско пећинско сликарство
РИЈЕКА: У Ромуалдовој пећини у Истри откривене су пећинске слике из доба палеолита, старе више од 30.000 година, на којима су приказани бизон, дивокозе и људске фигуре.
Магазин / Занимљивости Неандерталци су плен хватали уз помоћ копља са удаљености преко 20 метара
Неандерталци су свој плен могли ухватити уз помоћ копља чак и са удаљености од 20 метара и више, сугеришу резултати новог истраживања, преноси Кликс.
Video
Магазин / Техно Научници од скелета великог праисторијског гуштера направили ходајућег робота
Европски научници су "оживели" преисторијско четвероножно биће, које је живело пре диносауруса, проучавајући његов ход те креирајући роботски модел који може ходати баш као и права животиња прије 280 милиона година, пише Кликс.
Photo
Магазин / Занимљивости У Кини пронађени фосили 215 јаја птеросауруса
ПЕКИНГ: На северозападу Кине научници су открили фосиле 215 јаја птеросауруса, међу којима 16 са делимичним остацима ембриона.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести