clear sky
32°C
23.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1811
usd
99.8476
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ОВОМ ГРАДУ ЈЕ БИЛО НАЈТОПЛИЈЕ У ПОДНЕ У петак и суботу температура и преко 40

23.07.2025. 13:19 13:25
Пише:
Извор:
Танјуг/Дневник
Vrucina
Фото: Pixabay.com

У Неготину је данас у подне измерена температура од 34 степена, што тај град чини тренутно најтоплијим у Србији, према подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Југ и исток Србије су и данас најтоплији делови земље - у Зајечару и Нишу је у подне измерено 33 степена, а у Врању 32 степена.

У Новом Саду и Зрењанину измерен је 31 степен, док је у Београду 30 степени.

Најсвежије је на Kопаонику, где је у подне измерено 20 степени.

На југу и истоку Србије је због ектремно високих температура и даље на снази црвени метео аларм, који упозорава на то да време може бити врло опасно.

Топлотни талас који ће се задржати до суботе (26. јула) биће најизраженији на југу и истоку Србије, са максималним температурама од 35 до 40 степени, а у петак и суботу (25. и 26. јула) локално и до 42 степена, уз појачан југозападни ветар.

У истом периоду, на северу и западу Србије највише дневне температуре још данас биће у мањем паду, од 32 до 34 степена, а од четвртка поново у порасту, од 35 до 39 степени.

Од четвртка до суботе на подручју Београда биће веома топло, са максималним температурама од 36 до 39 степени.

РХМЗ подсећа да је у недељу покренуо систем за пренос СМС хитних информација грађанима, услед почетка веома јаког и дуготрајног топлотног таласа са максималним температурама од 37 до 40 степени, а у петак и суботу (25. и 26. јула) локално и до 42 степена, који ће на подручју Пчињског, Јабланичког, Топличког, Нишавског, Пиротског и Зајечарског округа трајати најмање пет дана у континуитету.

Извор:
Танјуг/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар