Акције превентивних прегледа у Северном Банату

КИКИНДА/СЕНТА: Више превентивних акција одржано је прошлог викенда на подручју Севернобанатског округа, па су грађани без заказивања и чекања могли да измере шећер у крви и крвни притисак, али и обаве прегледе код лекара опште праксе и појединих специјалиста.
1
Фото: Акција превентивних прегледа у Сенти 

У Кикинди је одржан Базар здравља, а у Сенти прегледи у просторијама МЗ „Центар-Топарт”. Поред уобичајених мерења и анализа, прегледе су обављали специјалиста интерне медицина, кардиолог и ендокринолог, а овом приликом на терену су обављани и ултразвучни прегледи штитне жлезде и дојке.

Екипу здравствених радника са подручја Севернобанатског округа у Сенти је предводио интерниста др Милован Блажић из Кикинде, а заинтересованост грађана била је велика. Прегледано је 130 људи и још су заказани прегледи за 50 пацијената.

Бесплатни превентивни прегледи грађана обављани су и у здравственим установама Новог Кнежевца, Кањиже, те у сеоским амбулантама. - Битно је да подижемо свест код грађана да брину о свом здрављу - наглашава директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи. - Овог пута смо практично имали две превентивне акције за кардиоваскуларни систем и дијабетес, а обављани су и ОРЛ прегледи. Радује нас да је одзив на превентивне акције изузетно добар. 

М. Мр.

Фото: Е. Маличевић

EUR/RSD 117.7330
Најновије вести