БАЧКA ПАЛАНKA  Четири квадрата за сваку особу

БАЧКА ПАЛАНКА: Општински Штаб за ванредне ситуације у минулим данима заседао је неколико пута, а на седници одржаној у четвртак, 16. јула, донете су две нове мере.
backa palanka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Прва се односи на обавезну употребу заштитних маски у свим затвореним просторима као и на отвореном простору на местима где није могуће обезбедити растојање од  1.5 метара, попут редова испред продавница, апотека и слично.

На осталим јавним местима на отвореном простору се препоручује употреба заштитних маски.

Друга донета мера се односи на забрану окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет особа. За време боравка на јавним местима између окупљених мора мора постојати препоручена дистанца, односно, за сваку особу морају се обезбедити најмање четири квадратна метра.

Подсетимо да је раније донео низ мера које, између осталог, обухватају обавезно ношење заштитних маски за возаче и путнике такси-возила, док је УСР „Тиквара“ наређено да коришћење купалишта и базена организује на начин којим се обезбеђује безбедност корисника и уз поштовање донетих правила. Угоститељима је дозвољено да достављају храну и пиће након 22 часа, уз предузимање свих прописаних мера хигијене.

Такође, престанак рада теретана и фитнес центара је наређен 9. јула.

Т. П.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести