Балон-сала чешки дар

БЕЛА ЦРКВА: Амбасадорка Чешке Републике Ивана Хлавсова, председник Региона Храдец Кралове Лубомир Франц, председник општине Бела Црква Дарко Богосављевић

и председник Савета МЗ Крушчица Драгутин Јовановић свечано су отворили и мештанима Крушчице предали прву балон-салу у општини Бела Црква, донацију Региона Храдец Кралове из Чешке Републике, вредну 55.000 евра. У селу Крушчици, од 870 становника, трећина су припадници чешке националне заједнице. Амбасадорка Хлавсова рекла је да ће сала служити свим становницима Крушчице, јер није важно ко којим језиком говори.

- Гледам ову прелепу конструкцију и сећам се да сте ми пре две године када сам дошла ради изградње котларнице за школу, рекли колико бисте желели да се све ово покрије. Веома сам срећна због тога што сам видела да се остварило и захвална Региону Храдец Кралове, који је помогао. Увек сам срећна када видим не само сарадњу између држава, већ и конкретних људи за шта је доказ ова сала - истакла је Хлавсова.

Лубомир Франца је први пут био у Крушчици 2009. године када се разговарало о наставку сарадње. Тада није ни слутио да ће овакав објекат бити резултат.

- Могу да вам обећам да ће, и када ја не будем на челу Региона Храдец Кралове, сарадња бити настављена, а за неколико година верујем да ћемо овде остварити нешто о чему сада само сањамо. Захвалан сам што сам данас био овде где имам толико пријатеља - рекао је Франц. Председник општине Дарко Богосављевић изразио је захвалност у име свих који ће ову салу користити на помоћи коју је добијена током свих ових година. Бела Црква и посебно село Крушчица су пример како на најбољи начин могу да се покрећу пројекти и са нивоа месних заједница, закључио је Богосављевић, изразивши наду у продубљивање сарадње. 

В. Х.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести