Бербански дани на Палићу: Викенд у знаку воћа, вина и забаве

СУБОТИЦА: Традиционална манифестација посвећена берби грожђа, као и свим плодовима који доспевају почетком јесени, “Бербански дани”, 30. јубиларни пут биће одржани на Палићу 14. и 15. септембра.
berbanski dani
Фото: park-palic.rs

По традицији, све поесетиоце очекује забавни и гастрономски програм, а биће организован и базар рукотворина, као и мала пијаца прерађевина, меда, воћа и наравно вина и ракије.

Организатори наводе да ће и ове године посебну пажњу посветити деци. Најмлађи посетиоци имаће прилику да уживају у наступима плесних школа, радионицама, играоницама, представама Дечјег позоришта. Деца ће имати прилику да се забаве уз акробације суботичких плесних студија, да учествују у “Фаце паинтингу”, тематским радионицама за децу, представи “Кловна балонџије” као и дечијој позоришној представи.

На травнатим површинама обале Палића, биће организоване “Бербанске игре без граница за децу”. Посебну атракцију ће представљати “гажење грожђа” на старински начин и изложба старог оруђа за прераду воћа и припремање вина.

Да посетиоци не остану гладни, побринуће се Ротари клуб Суботица, који ће понудити специјалитете од роштиља а приход усмерити у хуманитарне сврхе – рекао је испред доо “Парк Палић” Роберт Санто.

На западном крилу Велике терасе ће еминентни винари суботичких, палићких и карловачких винограда изожити своје производе и понудити гостима на дегустацију и евентуалну куповину. Поред њих, ту ће се налазити и произвођачи козјих и крављих сирева, као и чоколадна фонтана и ручно израђени кондиторски производи. За добру забаву и атмосферу ће се побринути тамбурашки оркестри “Сан” и “Успомена”, који ће наступити у оба дана “Бербанских свечаности”.

С. И.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести