Бунари на стадиону, замена цеви на базену у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: У овој години у Јавној установи „Спортски објекти“ планирају велике пројекте на већини спортских објеката којима установа управља.
zr kristalna-dvorana
Фото: Кристална дворана, фото: Град Зрењанин

Највећи пројекат је реконструкција Градског стадиона за који је новац обезбеђен из Покрајине. Укупна вредност инвестиције је близу 200 милиона динара, а по завршетку овог посла, Градски стадион, у који деценијама ништа није улагано, поново ће засијати.

Како смо већ писали, ових дана се копају темељи за постављање рефлекторских стубова, а у току су и припремни радови за реконструкцију атлетске стазе на овом стадиону. Такође, у „Спортским објектима“ планирају и да почну са бушењем артерских бунара на Градском стадиону. Сопствени бунари, с једне стране обезбедиће оптимално заливање терена а, с друге, смањиће трошкове за воду из градског водовода.

Један од важних пројеката је и замена паркета и кречење Кристалне дворане, уређење Медисона, уређење простора за тренинге рвача у „Партизану“, као и кречење спортског објекта у Спортском центру „Мала Америка“.

Велики радови предстоје и на отвореном базену. Због трулих цеви, губици воде у летњем периоду су велики и достижу цифру од милион динара. Такође, кроз такве цеви у базен се улива песак и рђа, што повећава трошкове за неопходне хемикалије. „Спортски објекти“ планирају да у замену цеви уложе 7,4 милиона динара.

Велике трошкове „Спортски објекти“ имају и због неодговорног понашања неких клубова који користе објекте за тренинге и утакмице. Често уништавање инвентара управљачима ствара додатне трошкове. Планирано је да се са сваким клубом који користи објекте потпише посебан протокол који би регулисао надокнаду настале штете.

Иначе, Зрењанин ће ове године бити домаћин великих спортских догађаја – играће се утакмице квалификационе групе на Европском првенству у кошарци за жене и женска одбојка на Универзијади.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести