Дан Раше Попова у Мокрину, шешир оде у  Врање

МОКРИН: Манифестација „Дан Раше Попова” одржана четврти пут у Мокрину, родном месту Раше Попова, одушевила је најмлађу публику.
с
Фото: Град Кикинда/Награда уручена Мињи Суботи

Све је било у знаку стваралаштва за децу, а додељене су награде најуспешнијим за пристигле радове на литерарни конкурс „Од слова до среће”.

На конкурс је пристигло више од 250 радова из Црне Горе, Северне Македоније, Републике Српске и свих крајева Србије. За најбољи рад малим „Рашиним шеширом” награђен је Данило Станковић из Врања.

Награда „Раша Попов” за изузетан допринос у стваралаштву за децу припала је Мињи Суботи, легендарном дечијем композитору и водитељу култне телевизијске емисије „Музички тобоган”. Њему су плакету уручили Дијана Тополац, ћерка Раше Попова и председник МЗ Мокрин Живко Угреновић.

- Са Рашом сам деценије провео. У тренутку сам помислио да ће ова награда вратит Рашу међу све нас. Награда је мени веома значајна, пре свега, јер је он био мој велики пријатељ, али и велики стваралац. Када добијете награду „Раша Попов” може само да вас испуни велика радост и понос. Увек га се сећам као свестраног и племенитог човека - рекао је Миња Субота.

Председник Скупштине града Кикинде Младен Богдан признаје да је и он уживао у богатом и динамичном програму, који су испунили најзначајнији дечји ствараоци и мали уметници.

- Раша Попов био је велики човек и сигурно један од најпознатијих са ових простора. Раша Попов биће жив све док будемо неговали сећања на песника, новинара, свестраног и омиљеног човека. Граду Кикинди стало је да ова манифестација буде увек овако лепа, весела и лепршава - истакао је Младен Богдан.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести