Дани пољопривреде и фестивал ракије у Сенти

СЕНТА: Манифестација „Сенћански дани пољопривреде” одржава се овог викенда у спортској хали у Народној башти, где ће се представити занатски, пољопривредни и прехрамбени производи.
д
Фото: Dnevnik.rs

Од 10 сати на окупу ће бити учесници 19. међународног „Никољданског фестивала ракије”, за који је пристигао рекордан број од 692 узорка домаће природне ракије и дестилата из пецара индивидуалних произвођача и регистрованих дестилерија. Најбољима ће бити уручена признања, а посетиоци ће моћи да дегустирају добру капљицу.

Главни организатор „Никољданског фестивала ракије” Миклош Нађ каже да је узорке ракије доставило 212 произвођача, овдашњих, али из Мађарске, Румуније, Украјине и Словеније. Жири је већ оценио узорке а резултати се чувају да буду саопштени у суботу.

-  Жири је оцењивао чак 33 врсте ракије, а највише је било узорака кајсијеваче - 111 и шљивовице 106, али значајније су биле заступљене виљамовке, дуњеваче, вишњеваче, лозоваче, али је било и дудоваче, па ракије од црене рибизле, малина, јагода, парадајза, краставаца, цвекле и других. Већи број узорака добио је максималних 20 бодова, а најбољи утисак оставила је једна виљамовка, шампионска ракија фестивала - саопштио је Миклош Нађ.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести