Делегација УСАИД и Амбасаде САД  у Башаиду

БАШАИД: Представници Америчке агенције за међународни развој УСАИД и Амбасаде САД у Београду са домаћинима из Кикинде, посетили су Дечији вртић „Маслачак” у Башаиду и уверили су да је објекат у оквиру кикиндске ПУ „Драгољуб Удицки”, реновиран пре две године, и даље у добром стању.
basaid usaid
Фото: kikinda.org.rs

За обнову вртића у Башаиду УСАИД је тада издвојио око 40.000 долара, док је додатних 5.000 долара уложила локална самоуправа Кикинде.

Вртић је реконструисан кроз програм УСАИД-а „Пројекат за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантскуи кризу“, чија је укупна вредност 1,3 милиона долара. Захваљујући тој инвестицији, деца предшколског узраста у Башаиду, али и њихови вршњаци из Прихватног центра за мигранте, имају одличне услове за боравак, учење и игру. То су гостима предочиле председница Скупштине Града Кикинда Станислава Хрњак и директорка ПУ „Драгољуб Удицки” Светлана Милић.

Поносни смо што нашим гостима можемо да покажемо да овај објекат и након две године лепо изгледа. Драго ми је што смо могли да угостимо и људе из америчке амбасаде у Београду. Дошли су да виде у каквом се стању налази вртић „Маслачак”, у којој мери су деца мигранти имплементирани у наш васпитно-образовни процес и шта би, евентуално, могли да учинимо у погледу даљих улагања, навела је Хрњак, оценивши да се, у овом пројекту, Град Кикинда показао као поуздан партнер.

„Маслачак” је према речима Станиславе Хрњак адаптиран у најкраћем могућем року. Ваздухопловни аташе амбасаде САД у Београду потпуковник Борис Гершман је изразио задовољство што се објекат у Башаиду добро одржава.

Дошли смо и да видимо да ли још нешто треба да се уради. Констатовали смо да би неке радове требало обавити у дворишту. Овде смо да сагледамо потребе након чега ћемо у Београду утврдити евентуалне начине да се обезбеде неопходна средства, рекао је Гершман.

О томе су домаћини из локалне самоуправе Кикинде с делегацијом УСАИД-а разговарали и на састанку у Градској кући Кикинде.

М. Мр.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести