Едукативни семинар Покрета горана у Сомбору

СОМБОР: Први од два планирана семинара за учитеље и наставнике под називом „Цегер еколошких идеја“ одржаће се данас и сутра у Сомбору.
Magična livada, jedan od tri edukativna cegera Foto: promo
Фото: Магична ливада, један од три едукативна цегера Фото: промо

Очекује се 20 учесника из основних школа са подручја Сомбора, углавном учитеља и наставника биологије. Семинари су део пројекта „Заштита природе кроз (не)формално образовање“ који је подржало Министарство заштите животне средине Републике Србије.

Семинар реализује Покрет горана Новог Сада у партнерству са Природно-математичким факултетом – Департманом за биологију и екологију и домаћином семинара Покретом горана Сомбора. На семинару ће бити представљена три едукативна цегера (Чаролија шуме, Магична ливада и Водена авантура) и прируручник који их прати са описаним активностима. Све активности из приручника ће бити представљане у природи, уз коришћење реквизита, картица и тестова који су припремљени за реализацију сваке описане активности.

Учешће на семинару, који ће се одржати у сали Градског затвореног базена,  Апатински пут бб, је бесплатно за све учеснике. Предавачи су едукатори Покрета горана који су и осмислили цегере: Љиљана Јовановић, Нина Димитријевић и Ивана Драгин. Други семинар одржаће се у Крагујевцу почетком новембра.

    В. Х.

 

 

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести