Цегер еколошких идеја у Сомбору

СОМБОР: У оквиру активности унутар пројекта „Заштита природе кроз (не)формално образовање“ који је подржало Министарство заштите животне средине Републике Србије у Сомбору ће се 19. и 20. октобра одржати први од два планирана семинара за учитеље и наставнике под називом „Цегер еколошких идеја“.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

Семинар ће бити одржан у сали Градског затвореног базена (Апатински пут бб), а најављено је присуствовати 20 учесника из основних школа с подручја Сомбора, углавном учитеља и наставника биологије.

Семинар реализује Покрет горана Новог Сада у партнерству с Природно-математичким факултетом – Департманом за биологију и екологију и домаћином семинара Покретом горана Сомбора. На семинару ће бити представљена три едукативна цегера (Чаролија шуме, Магична ливада и Водена авантура) за едукацију у шуми, на ливади и крај воде, као и прируручник који их прати с описаним активностима. Све активности из приручника ће бити представљане у природи, уз коришћење реквизита, картица и тестова који су припремљени за реализацију сваке описане активности.

Учешће на семинару је бесплатно за све учеснике. Предавачи на семинару ће бити едукатори Покрета горана који су и осмислили Цегере: Љиљана Јовановић, Нина Димитријевић и Ивана Драгин.

Следећи семинар ће се одржати у Крагујевцу, 2 - 3. новембра.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести