Град Сомбор поклонио 100 ауто седишта првим бебама рођеним у 2021.

СОМБОР: Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора уручили су поклон седишта родитељима првих 100 беба које су рођене у 2021. години.
s
Фото: sombor.rs

Ово је пета година заредом како Град Сомбор поклања ауто седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана, а још 100 седишта биће додељено путем јавног позива за све заинтересоване родитеље који су добили децу у 2020. и 2021 години, а нису добили седиште на поклон од града.

Савет за безбедност саобраћаја, када је конституисан у овом сазиву, одлучио је да ће апсолутно приоритет бити безбедност наших најмлађих учесника у саобраћају и зато смо се одлучили и за ову лепу меру. Укупно се издваја милион динара годишње за куповину ауто седишта и милион динара годишње издвајамо за куповину седишта за бицикле, такође за децу. У мају или јуну очекујемо и овај јавни позив, јер се прошле године акција показала као изванредна и хоћемо и ове године да наставимо, истакао је Ратковић.

Фото: sombor.rs

Поред овог даривања, Савет за безбедност саобраћаја наставиће са опремањем вртића у граду и насељеним местима, уређењем зона школе, поделом прварица, едукацијама предшколаца и школараца, а у плану за ову годину је и постављање два брзинска дисплеја у Коњовићевој улици и на Стапарском путу.

Средства помоћу којих се финансирају ове акције обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести