Градски стадион добија нову атлетску стазу

СУБОТИЦА: У Суботици су у току радови на Градском стадиону - реконструкција атлетске стазе, свлачионица и санитарних просторија, а за потребе реновирања овог стадиона Министарство омладине и спорта издвојило је 67.040.000 динара.
atletska staza pixabay
Фото: pixabay.com

Пројекат реконструкције обухвата постојећу неусловну атлетску стазу у савремену атлетску стазу са испоштованим захтевима међународне атлетске федерације за такмичења међународног ранга, атлетских борилишта, као и реконструкцију свлачионица и санитарног чвора смештених испод дела трибина.

Стаза се састоји од 8 трака за трчање, јамом за трке стипл чез и са припадајућим атлетским борилиштима за атлетска бацања и скокове. 

У склопу атлетске стазе пројектована је и реконструкција припадајуће атмосферске канализације и потребно измештање делова заливне мреже фудбалског терена. 

Такође, пројектовани су нови ивичњаци, изравњавајући и завршни асфалтни слојеви атлетске стазе, комплетно нова атлетска борилишта за даљинске скокове, јама за стипл, кругови за бацања а постојећи травнати терен се задржава.

У свлачионици и санитарном чвору врши се замена свих подних и зидних облога, унутрашњих инсталација водовода и канализације, као и замена спољног вода канализације до постојећег сабирног, ревизионог шахта.

У току је извођење радова на ископу земље испод борилишта, демонтажа санитарних блокова, обијање плочица са зидова у мокрим чворовима, као и демонтажа ограде на трибинама, наводи се у саопштењу Градске управе.

Почетком јула Уговор о извођењу радова на Градском стадиону у Суботици потписан је од стране Министарства омладине и спорта, града Суботице и носиоца посла „СМБ-Градњад.о.о., а рок за завршетак радова, је 105 дана од увођења извођача.

EUR/RSD 118.0933
Најновије вести