Хаварија на цевоводу, Зрењанин остао без воде

ЗРЕЊАНИН: Због хаварије на магистралном воду цевовода у Зрењанину прекинуто је снабдевање водом у целом граду, како би били завршени радови на санацији.
zrenjanin, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

То се догодило у понедељак увече, а радови се и данас настављају, због чега је на снази режим смањеног притиска, саопштили су из ЈКП "Водовод и канализација".

Градоначелник Зрењањина Чедомир Јањић изјавио је за телевизију Прва да би проблем требало да буде решен у року од неколико сати.

"Јуче се десила хаварија на магистралном воду нашег цевовода који од изворишта преноси воду до остатка града. Данас то мора да се реши. Цео град или нема воду или има слаб притисак, тако да морамо то да решимо у наредних неколико сати", рекао је Јањић.

На санацији највеће хаварије на водоводној мрежи у протеклих неколико година ангажоване су све екипе ЈКП "Водовод и канализација" Зрењанин и расположива тешка механизација предузећа.
 

Hemičarka
09.07.2019 • 11:51
Ako se dobro sećam, normalizacija vodosnabdevanja vodom koja odgovara zahtevima za vodu za piće je najavljena za 10.07. Ima li informacija dokle se stiglo sa uspostavljanjem kondicioniranja bunarske vode? U nekim ranijim godinama, sarađivala sam sa kolegama iz VIK Zrenjanin. Tada smo se bavili upravljanjem pritiscima, utvrđivanjem mesta curenja, planiranjem postavljanja ventila na čvorištima kako ne bi bez vode bila cela naselja, priritizacijom deonica mreže za zamenu...da li se bavi neko ovakvim projektima?
EUR/RSD 117.3637
Најновије вести