Изгорела још једна кућа у Србобрану: Кад је тешко, ту је Жића Марадона

СРБОБРАН: У Србобрану је кроз свега недељу дана опет изгорела још једна кућа. У Дубровачкој улици на броју 66 у петак рано ујутру пожар је захватио делове куће самохраног родитеља четворо малолетне деце К. Ј. Ватрогасци су одмах реаговали и након два сата борбе са ватром, успели да локализују и угасе пожар.
Srbobran - pozar 2
Фото: Општина Србобран

Трагични случај поново је навео на брзу реакцију руководства општине Србобран и појединих хуманитараца, који су одмах почели са пружањем помоћи и скупљањем новца како би ова петочлана породица поново добила кров над главом и топли дом.

На лице места после пожара изашли су председник општине Србобран Радивој Дебељачки, директорка Центра за социјални рад Бисерка Веселиновић, као и хуманитарац Живорад Ђурић – познатији као Жића Марадона. Након кратког разговора са власником куће, Центар за социјални рад обезбедио је привремени смештај за породицу, а Жића Марадона је деци одмах купио одећу. Набављене су и намирнице и средства са хигијену потребне за неколико недеља.

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки најавио је да ће локална самоуправа наредних дана тражити начин како да се породици помогне у обнови куће, како би се што пре вратила у свој дом.

Још један познати хуманитарни радник из Србобрана Бора Миковић, покренуо је акцију прикупљања помоћи за ове људе. Он је током викенда у Малом позоришту позвао све људе добре воље да донирају шта год пожеле а да може бити од помоћи у обнови породичне куће. И тако су се Србобранци још једном удружили да помогну дуграђанима у невољи.

Подсећамо, само недељу дана пре овог пожара, ватра је захватила и дом и породице Поповић која живи у Пролетерској улици у Вашаришту, када је локална самоуправа, као и већ поменути Жића Марадона, помогла породици да обнови све што су изгубили у пожару. У овој акцији велику помоћ су пружили и становници Вашаришта, како би породица што пре добила нови кров, док је Марадона обезбедио нове кухињске елементе, шпорет, кухињски сто и столице и дао породици одређену количину новца како би могли да купе и остало што им је потребно, а што је страдало у пожару.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5857
Најновије вести