Јахање као терапија за децу из Суботишта

Корисници услуга Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју из Суботишта у општини Пећинци, користе и ове сезоне сарадњу са Коњичким клубом „Бојчин” у Прогару, где бораве у природи и под надзором имају прилику да јашу коње.
Jahanje kao terapija za decu iz Subotišta Foto: Opština Pećinci
Фото: Јахање као терапија за децу из Суботишта Фото: Општина Пећинци

Програм терапијског јахања одвија се захваљујући доброј сарадњи пећиначког Центра за социјални рад и Удружења „Социо-екологично” из Деча.

Директорка пећиначке установе Биљана Јовичић каже да су након три сезоне часова терапијског јахања и дружења са животињама код деце приметно побољшане когнитивне и социјалне вештине. Недавно добијено специјализовано комби возило превешће и децу са најтежим облицима церебралне парализе која су сада први пут на терапијском јахању и први пут у прилици да се друже са животињама, као и остали корисници.

Сви корисници ће у октобру учествовати на фијакеријади, својеврсној промоцији рада Коњичког клуба „Бојчин”, када ће им бити уручене медаље и пехари за успешно завршен програм, најавила је Ружица Мркаљ, председница Удружења „Социо-екологично” из Деча.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести