ЈАВНИ УВИД У ПЛАН СЕВЕРОЗАПАДНЕ ОБИЛАЗНИЦЕ СОМБОРА Теретњацима трећи прстен

СОМБОР: Док напредују радови на изградњи брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“, вишедеценијског сна о прикључивању Сомбора полуаутопутем на Коридор 10, осванула је и предложена планска документација за коначну финализацију такозваног трећег саобраћајног прстена око Сомбора.
1
Фото: M. Miljenović

Локална самоуправа је расписала јавни увид у измене и допуне крака недостајуће обилазнице који повезује Апатински и Бездански пут, на који ће заинтересована јавност моћи још данас и сутра да изнесе примедбе, сугестије или мишљење, да би  7. фебруара од 15 часова, у жупанијској сали 108 била одржана и јавна седница Комисије за планове града Сомбора.

Траса планиране саобраћајнице почиње на сада трокракој, а планом предвиђеном новом кружном раскрсницом на Апатинском путу,  а завршава на постојећој трокракој раскрсници обилазнице која ће у оквиру радова бити такође претворена у четворокраку кружну раскрсницу на Безданском путу, која је уједно почетак претпрошле године реконструисане, већ неколико деценија постојеће северне обилазнице која повезује Бездански пут са магистралом Сомбор-Суботица.

Траса ове саобраћајнице ће се укрштати са три постојећа водотока, преко којих се планира изградња одговарајућих путних објеката, тачније три моста и два цеваста пропуста.

Фото: Град Сомбор планска документација

У оквиру овог пројекта најављена је и изградња надвожњака изнад живе једноколосечне пруге Суботица - Богојево - државна граница и изнад општинског пута Л-405 Бездан - Бачки Моноштор - Сомбор уз који је и, сада нефункционална, једноколосечна пруга Сомбор - Бачки Брег.

Између осталог нацрт измена и допуна плана детаљне регулације примарне градске саобраћајнице између Апатинског и Безданског пута предвиђа изградњу двосмерне једностране бициклистичке стазе која је позиционирана са десне стране главне трасе у дужини од око два километра. Наведено је и да се Генералним планом града Сомбора дефинише изградња комплетне комуналне и енергетске инфраструктуре, па се зато обострано уз нову саобраћајницу планирају њени водови, односно успостављање водоводне и канализационе мреже са изградњом водоторња и подизањем зеленог појаса уз саобраћајницу.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести