Колико се познајемо у Кањижи: Знање и дружење јачају поверење

КАЊИЖА: Домаћин регионалног квиз такмичења у оквиру 13. серијала квиза војвођанских средњошколаца „Колико се познајемо“, после Сомбора и Мужље, била је Кањижа. Учествовали су средњошколци из Сенте, Кањиже, Аде, Бечеја, Новог Сада, Темерина, Куле и Чоке.
k
Фото: Dnevnik (M. Mitrović)

Квиз „Колико се познајемо“ је део покрајинског пројекта под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“, као мера за јачање међунационалног поверења код младих, а укључени су ученици 48 средњих школа.

Квиз обухвата историју националних заједница Војводине, географска обележја, личности, музику и дотиче се општег образовања такмичара средњошколског узраста. Пројекат реализује Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице у сарадњи са РТВ Војводине.

Директор Основне школе „Шандор Петефи“ у Новом Саду Золтан Арђелан, у улози председника жирија овог такмичења истиче да је ово веома леп и користан пројекат који успешно траје већ годинама.

Концепт овог пројекта је да ученици средњошколци са територије Војводине упознају једни друге, упознају националне заједнице и да кроз квиз такмичење покажу оно што су научили. Такмичарске екипе састављене су од ученика из различитих школа. Од прошле године екипе су мешовите и то је још један корак ка упознавању, међусобној сарадњи и дружењу учесника, каже Арђелан.

Он додаје да су позитивна досадашња искуства овог пројекта на афирмацији мултикултуралности, те да добро знање и дружење доприноси да се млади још боље упознају. Полуфинална квиз такмичења и финале одржаће се 18. и 19. маја у Новом Саду.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести