Култни локал „Централ перк“ из серије „Пријатељи“ отворен у Зрењанину

Централ перк, верна реплика локала из култне серије „Пријатељи“, никао је усред Зрењанина, и окупља пријатеље, али из града на Бегеју.
perk 1
Фото: Dnevnik.rs

Овај раритет дело је руку зрењанинског угоститеља Крунислава Грујића Киће, који је у ужем центру Зрењанина, све корак по корак, саградио реплику кафића „Централ перк“.

- Пуно путујем по свету и имао сам прилике да у Сингапуру видим кафић који је конципиран као „Централ перк“. То ме је мотивисало да и у Србији тако нешто начиним и кренуо сам у тај подухват. Гледао сам епизоде популарне серије, бележио и снимао шта све морам да прибавим. Тако је кренуло прикупљање комада намештаја, али и разних ситница, које су биле део аутентичног ентеријера. У ходу, уз „Централ перк“ кафић, направљена је и реплика Моникине собе и кухиње, где су се многе радње из серије одигравале – прича Кића.

Фото: Крунослав Грујић Кића, фото: Дневник

Он је задовољан својим подухватом, а што је још важније, гости локала су одушевљени.

- Дајем им прилику и да се фотографишу у раму са потписом „Пријатељи“, који стоји на улазу у локал. Успео сам, иначе, да до 80 посто дочарам аутентичне призоре, остали су само неки детаљи. То је пре свега башта, па фонтана, у којој су пријатељи са кишобранима, а биће ту и Џоијева соба... Ту су затим патка, мало пиле, кану и још ситница и то ће бити допуњавано поступно – најављује Кића, који је неколико месеци посећивао портале и обилазио објекте са антиквитетима, да би прикупио намештај.

Фото: Dnevnik.rs

Нешто је  и сам репарирао. У послу су му помагали пријатељи, али је гро радова његових руку дело.

- Оваквих реплика, али добрих, има по једна у Сингапуру, Пекингу и Лондону, а сада и у Србији. Има нешто и у Бугарској и Пољској, али је парцијално и недоречено. Ми смо много више успели у свом науму – хвали се Кића.

Он ће се потрудити да, осим визуелног утиска, и понуда пића и ића буде пресликана из локала „Централ перк“.

Фото: Dnevnik.rs

- Спремамо мени са шест врста колача, који су се јели у серији, затим шест врста коктела и других специјалитета којих неће моћи да нађу на другом месту – обећава Кића.

А на питање, када долази Џенифер Анистон да види српски „Централ перк“, Кића кроз шалу одговара да она, нажалост, због великих обавеза, неће доћи.

- Али, доћи ће мој син Предраг Грујић, иначе глумац, који ће са својим колегама припремити и овде играти специјалну представу, мини серију „Пријатељи“, а биће ту и стенд ап варијанте – поручује Крунислав Грујић Кића, поносни власник необичног зрењанинског локала.

Текст и фото: Жељко Балабан

K
28.07.2019 • 18:33
Nešto se bojim da nije razmotrio moguće posledice povrede autorskih prava jedne od najgledanijih serija na svetu
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести