Лабан: Настављамо да улажемо у спортску инфраструктуру

СУБОТИЦА: Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима обишао је данас радове на Градском стадиону и спортске терене на Палићу.
Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima obišao radove na Gradskom stadionu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима обишао радове на Градском стадиону Фото: Дневник.рс

“Радови на Градском стадиону су у пуном јеку и све иде својом динамиком“, каже Лабан. “Ради се на новом  пројекту Градског стадиона што подразума да ћемо се у наредном периоду позабавити генералном реконструкцијом овог објека. Планирамо постављање нових трибина и комплетне инфраструктуре која је неопходна за учешће у елитним такмичењима. Неке утакмице у Лиги Европе морали да играмо ван Суботице управо због тога што услови на стадиону не одговарају стандардима. Мислим да ћемо то превазићи и до сада све што смо рекли смо и остварили”, објашњава Лабан.

Изградња атлетске стазе, свлачионица и тоалета финарсира Влада Републике Србије са 67 милиона динара, а постављена је и  травната подлога коју су финасирали покрајина и град Суботица са 20 милиона динара. Радови би требало да буду готови током новембра, рекао је Богдан Лабан.

Фото: Уређивање спортских терена на Палићу Фото: Дневник.рс

Да подсетимо, Градски стадион Суботица изграђен је 1936.године и јуна исте године изведен је слет северних Жупа савеза Краљевине Југославије, тада се звао стадион „Краља Петра II“. Градња овог спортског објекта била је део    пројекта „Велики народни парк“ познатог суботичког архитекте Косте Петровића. Реновиран је 1972. године када су бетониране трибине, а реконструсан је  и 1978. године. Стадион има фудбалски терен и атлетску стазу, као и два помоћна терена.

Градоначелник Лабан је обишао и терене на Палићу. Подсетио је да су први реновинари терене на Палићу отворени уочи првомајских празника.

Фото: Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима обишао радове на Градском стадиону Фото: Дневник.рс

“Захваљући компанији НИС и донацији од три милиона динара за постављање  тартан подлоге имаћемо три прелепа терена за одбојку и кошарку. Позивам и друга друштвено одговорна предузеће да се прикључе једном одговорном послу који ради локална самоуправа и да заједнички обновимо све што се може урадити у граду, поготово да децу окренемо ка спорту и нашу омладину на тај начин васпитавамо и склонимо са улице и да радимо позитивне ствари. Сигуран сам да ћемо у томе успети као што смо и до сада успевали да урадимо значајне послове“ ,  рекао је Богдан Лабан.

В.Х.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести