Мање поруџбине пишу отказе

ЗРЕЊАНИН: Група од 41 радника, недавно проглашена за технолошки вишак у „Дрекслмајеру“, неће бити и једина која ће добити отказ у овој немачкој компанији, чији се производни погони налазе

 у зрењанинској индустријској зони „Багљаш“. Фабрика за производњу каблова за аутомобиле, која упошљава више од 2.000 радника, најавила је да ће, због тренутне економске ситуације и смањеног обима рада, идуће године бити уручено још решења о отказу уговора о раду.

„Тренутно се налазимо у фази реструктуирања, па се од средине јануара мора спровести још једно слично смањење броја запослених”; навела је компанија „Дрекслмајер“ у саопштењу за јавност.

Један од највећих послодаваца у Војводини објашњава да је разлог за отказе промена поруyбина од стране клијената и да ће тачан број отпуштених у наредној години бити утврђен тек када фабрика буде располагала са конкретним информацијама о томе колико ће њени пословни партнери убудуће наручивати делова за аутомобиле. У „Дрекслмајеру“ напомињу да ће се, без обзира на све, трудити да, колико год је то могуће у оваквим условима, отпусте што мањи број људи.

„Ми смо зависни од глобалних економских промена и велико смањење поруyбина директно утиче на ситуацију у фирми”, закључују у „Дрекслмајеру“ и подвлаче да је свим запосленима, са којима је прекинут радни однос, исплаћена отпремнина у складу са Законом о раду...

  Ж. Балабан

 

(Опширније  прочитајте у нашем штампаном издању од уторка, 16.децембра)

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести