Митровданска свечаност у обновљеној сали

ЖАБАЉ: Централна свечаност поводом Дана општине Жабаљ – Митровдана биће одржана данас од 18 часова у обновљеној биоскопској и позоришној сали, која ће бити отворена као Дом културе у склопу зграде локалне самоуправе у Жабљу.
zabalj
Фото: Dnevnik.rs

Председник општине Чедомир Божић уручиће Митровданску награду представницима компаније „Мистрал комерц“ из Темерина, која је изградила силос у Чуругу, чиме је утицала на привредни живот ове средине и допринела отварањем нових радних места. Митровданску повељу добиће КУД „Тарас Шевченко” из Ђурђева, за постигнуте изузетне резултате у очувању културне традиције националне заједнице Русина.

Митровданска захвалница биће уручена Зорану Ћурчину из Чуруга, који живи у Канади, за постигнуте изузетне резултате у области хуманитарног рада. Ћурчин је преко фонда принцезе Катарине Карађорђевић и хуманитарне организације „Лајфлајн Канада“ донирао Дому здравља Жабаљ аутомобил за потребе чурушке амбуланте. Члан Општинског већа за образовање Лазар Чонкић уручиће награде најбољим ђацима генерације из школа у жабаљској општини.


„Моравску битку” говори Радош Бајић

У програму свечане академије учествују позната певачица изворне музике Даница Крстић, плесна трупа „Уна сага сербика“, са кореографијама које спајају традиционалан и модеран плес, а заједно ће наступити Етно група „Василис“ из Ђурђева, ДОНКТ „Прело“ из Чуруга и виолиниста Алекса Цуцић. Познати глумац Радош Бајић говориће „Моравску битку“, а певаће хор Факултета уметности Универзитета у Приштини, који броји више од 50 чланова.


У локалној самоуправи Жабља задовољни суОпштина Жабаљ дочекује празник у атмосфери задовољства, како кажу њени челници, због успешне реализације многобројних важних пројеката, али и најаве подухвата који треба да допринесу даљем напретку и развоју локалне заједнице.

М. Ра

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести