Обреж и Огар деценијама чекају добру воду

ПЕЋИНЦИ: Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је са сарадницима и представницима Месне заједнице Обреж радове на изради прикључака на новој водоводној мрежи у овом насељу.
д
Фото: Општина Пећинци

Изградњу нове водоводне мреже у Обрежу са 23,8 милиона динара финансирала је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, док је Општина Пећинци издвојила близу милион динара за израду пројектно-техничке документације и за трошкове надзора.  - Израду прикључака на новој водоводној мрежи у потпуности финансира Општина Пећинци са 16,9 милиона динара буyетских средстава- рекао је Ђокић. -Водоводне мреже у нашим насељима махом су старе између 30 и 40 година и деценијама у њих није озбиљније улагано. Због тога је пећиначка локална самоуправа у последњих неколико година значајна средства уложила у санацију техничке опреме на извориштима месних водовода у више насеља, као и у бушење нових бунара.

Нова водоводна мрежа је изграђена у Обрежу, док је у Огару завршена прва фаза изградње нове водоводне мреже.

- У неколико насеља имамо азбестне цеви у водоводима и већ увелико припремамо пројекте са којима ћемо аплицирати за средства за изградњу нових мрежа и у тим насељима. Крајњи циљ нам је да обновимо водоводне мреже у свим насељима, како бисмо нашим грађанима обезбедили што квалитетније водоснабдевање – рекао је Ђокић.

Председник Савета месне заједнице Обреж Зоран Јовановић је истакао да ће нова водоводна мрежа, заједно са већ уграђеном новом техничком опремом на бунару, у

значајној мери решити дугогодишњи проблем са водом за пиће у овом насељу.

- Завршетак радова на изради прикључака се очекује крајем септембра, након чега ће почети прикључење корисника на нову водоводну мрежу. Оно што је важно да се нагласи је да наши грађани неће поново плаћати прикључке ЈКП „Водовод и канализација“ тако да с те стране неће имати додатних трошкова – рекао је Јовановић и додао да ће када буде избушен и резервни бунар грађани Обрежа имати врло квалитетно и стабилно снабдевање пијаћом водом.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести