Општина Инђија догодине улаже у Стари Сланкамен

ИНЂИЈА: Највећи потенцијал у развоју туризма у инђијској општини налази се у Старом Сланкамену, па ће локална самоуправа догодине уложити новац да би село добило изглед туристичког места.
Stari Slankamen/B. Lucic
Фото: Б. Лучић/Планиран пристан за туристичка пловила

Планом буџета за 2020. годину предвиђено је да се уз обалу Дунава, на који се село наслања, изгради пешачку стазу у Улици др Боривоја Гњатића, и за то је намењено шест милиона динара.

- У тој улици већ је пут у дужини од пола километра пресвучен новим асфалтом пре два месеца, па ће наредна инвестиција бити постављање бехатон плоча пешачком стазом, како би потес уз реку представљао уређену целину -казао је шеф кабинета председника општине Немања Милојевић. - У месту су планирани и ситнији послови попут озелењавања, постављања канти за отпатке, клупа за седење, жардињера, подизања мањег парка за децу са мобилијаром, затим постављања заштитних металних ограда, јавне расвете..

Милојевић наводи да ће у 2020 години локална самоуправа платити да се изради пројектно - техничка документација за изградњу марине како би у Старом Сланкамену могли да пристају крузери.

- Обала Дунава у инђијској општини је дуга 24 километра па је план да баш Сланкамен буде место где ће туристи на пропутовању кроз Србију имати прилики да предаху и уживају у околини. Имамо намеру и да обалу уредимо и претворимо је у праву плажу са сунцобранима и дрвеним столовима. Новац за уређење Старог Сланкамен биће обезбеђен буyетом општине и програмом ЈКП „Комуналац”, премда ћемо догодине конкурисати за новац на јавним позивима, где будемо испуњавали  за то услове.

Развоју туризма допринеће и изградња фекалне канализације по селима. Тај комунални подухват кренуће догодине израдом пројектно - техничке документације, кажу у инђијској општини. Локална самоуправа ће обезбедити из буyета 38 милиона динара за наводњавање, што ће добро доћи пољопривредницима, као главним снабдевачима ресторана и чарди на Дунаву. Неће се запоставити ни Нови Сланкамен, као повезано насеље.

-Ускоро ће почети уређење села, које ће кренути изградњом пешачке стазе у главној Улици цара Душана  од уласка у село у дужини од 400 метара  и  пешачке стазе од раскрснице  у Улици Вука Караyића од раскрснице са Светосавском улицом .За ове радове општина је предвидела  око 36 милиона динара. У селу су планирани и радови и на  објекту месне амбуланте вредни шест и по милиона динара. Објекат ће бити потпуно реновиран споља и унутра, па ће и ови радови допринети да уз Стари Сланкамен и Нови Сланкамен туристима остане у сећању као лепо уређено насеље.       

З. Делић

Пројекат „Грађанска свест у Инђији” реализује ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Инђија. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести