Осим аутобуса, паланачки превозник набавио савремену механизацију за путеве

БАЧКА ПАЛАНКА:  Послови зимске службе у бачкопаланачкој општини поверени су овдашњем „Дунавпревозу”.
bp dunavprevoz
Фото: Општина Бачка Паланка

Мирослав Сићевић,  директор општинског Јавног предузећа „Стандард”, задуженог, поред осталог, за путеве у бачкопаланачкој општини саопштио је да је завршена јавна набавка, те да је „Дунавпревоз” испунио услове тендера и дао најбољу понуду.

-  Ова компанија је испунила све тражене услове, а поред механизације, 250 тона соли и ризле, обезбеђено је и 20 тона течног калцијум  хлорида који топи снег на екстремно ниским температурама и до минус 20 степени.  Милорад Париповић, члан Општинског већа Бачке Паланке задужен за саобраћај рекао је да је зимској служби поверено чишћење локалних путева и улица у дужнини од нешто преко 250 километара, а да државне путеве првог и другог реда у дужини од око 100 километара одржава друга зимска служба.  - Као и ранијих година и ове зиме рад зимске службе подељен је у четири нивоа, а са чишћењем ће се почињати када снег достигне 5-10 сантиметара дебљине - објашњава Париповић. - Други приоритет су најпрометнији путеви и улице, простори испред здравствених и државних установа, па потом фрекфентне улице и на крају слабо прометне улице, задњег приоритета. Поред зимске службе „Дунавпревоза” и ове зиме свој посао морају да одраде службе општинског ЈКП „Комуналпројект” које су задужене за чишћење тротоара, јавних површина, паркинга... Ни грађани не треба да забораве своје обавезе, јер су дужни да снег и лед очисте испред својих кућа и локала.

Директор и већински власник „Дунавпревоза” Миленко Дамјанић, иначе најуспешнији превозник у путничком саобраћају у Србији, каже да је ова компанија увезла најсаврменије машине за зимску службу из земаља ЕУ, те да ће се овдашњи путеви одржавати као они у Аустрији и Немачкој..  - Реч је о машинама, на пример, чији грнови се сами дижу ако наиђу на препреку као што су лежећи полицајац, шахта, а со и ризлу растурају тако што рачунар мери температуру асфалта и не баца се без потребе, односно баца се онолико колико је потребно. Опремљени смо са седам камиона и 13 радних машина, а ако буде потребе, спремно је још осам камиона и машина, као и додатних 300 тона соли и ризле – рекао је Дамјанић.

Радници, камиони и машине дежураће на три пункта - у Бачкој Паланци, Пивницама и Нештину. Обезбеђен је калцијум хлорид за случај екстремно ниских температура.

- Контактираћемо и са зимским службама које чисте деонице државних путева на територији наше општине, а њима нису у првом приоритету, и покушати да се договоримо да ми чистимо те деонице. Нама су оне приоритет, јер наши аутобуси и друга возила морају да прођу до сваког села, а раније се дешавало да, на пример, до Пивница део пута буде тешко проходан, јер га одржава друга зимска служба – појаснио је Дамјанић.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести