ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ПУТ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ – РУМЕНКА Завршена обнова коловоза пре рока

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ/РУМЕНКА: Обнова коловоза од Института за ратарство и повртарство „НС Семе”, Одељење у Бачком Петровцу, до раскрснице државних путева у Руменки завршена је пре предвиђеног рока и од пре пар дана је деоница, дужине седам и по километара отворена за саобраћај.
2
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Део државног пута другог А реда 111, због рехабилитације коловоза затворен је за моторна возила крајем фебруара.

Из Путева Србије тада су најавили да ће обустава бити на снази до краја маја, као и да ће саобраћај бити преусмерен на алтернативни правац Бачки Петровац – Гложан (локални пут), затим државним путем првог Б реда 12 Гложан – Бегеч – Футог – Нови Сад, и повратак на трасу државног пута другог А реда 111 у Новом Саду.

Када је крајем марта посетио путаре министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић подсетио је на то да је Влада Републике Србије у обнову регионалних путева и саобраћајнице око Новог Сада у току прошле године уложила готово седам милиона евра. Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић  истакао је тада да се обновом локалних и регионалних путева значајно подиже квалитет живота грађана, омогућавајући им сигурније, безбедније и брже путовање.

Ј. В

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести