Отворен стечај у зрењанинском Електроинвесту

ЗРЕЊАНИН: Судија Привредног суда у Зрењанину Љиљана Попов донела је решење о покретању стечајног поступка у зрењанинском предузећу „Електроинвест“, које је регистровано за производњу, сервис и лабораторијско испитивање ЕКС опреме.
Stečaj, firma u bakrotu, Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Захтев за покретање стечаја је поднело само предузеће, односно њен законски заступник Никола Радуловић. За стечајног управника именован је Василије Јовановић.

Разлози за покретање стечајног поступка су трајна неспособност фирме „Електроинвест“ да измирује своје финансијске обавезе и презадуженост. Рачун је у блокади 1.098 дана на износ од 77,5 милиона динара, а предузеће нема имовину којом би могло да намири повериоце.

Прво поверилачко рочиште, на ком ће се сазнати ко су уопште повериоци, заказано је за 27. новембар, а испитно рочиште за 17. април следеће године.

„Електроинвест“ је, иначе, регистрован на адреси Коче Коларова 27, што је адреса где је некад било предузеће „Наш дом“. На истој адреси регистровано је још једно предузеће - „Икс испсилон 023“, такође у стечају.

„Електроинвесту“ је прошле године суд замало продао имовину, односно комплекс земљишта на адреси Коче Коларова 23 – 27, чија је вредност процењена на 27 милиона динара. Продаја је отказана јер је поверилац, фирма „Развитак” из Футога, своје

потраживање према „Електроинвесту” уступила предузећу „Енергоинвест 023” , а „Енергоинвест” више није инсистирао на наплати дуга.

Годину и по дана касније „Електроинвест” иде у стечај, а да нема никакву имовину којом би своје повериоце могао да намири.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести