Отворена фабрика ГЛМ у Зрењанину

БЕОГРАД: У Зрењанину је данас отворена прва фабрика италијанског предузећа ГЛМ Гроуп у Србији.
zrenjanin.rs
Фото: zrenjanin.rs

Амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо свечано је отворио фабрику италијанске компаније специјализоване за производњу механичких делова за аутомобилски сектор.

ГЛМ тренутно запошљава 68 радника, са циљем да их у наредним годинама буде преко 100, наводи се у саопштењу Амбасаде Италије.

Трговинска размена између две земље, наводи се у саопштењу, достигла је прошле године 3,9 милијарди евра, док статистике показују да ће ове године, по први пут, она достићи четири милијарде, што је 11 одсто укупне трговинске размене Србије са иностранством. 

Амбасадор Карло Ло Кашо је истакао да италијанска предузећа у Србији бележе значајно присутво у више сектора као што су текстилни сектор, аутомобилски, у банкарском и осигуравајућем, али и у металуршком и пољопривредном. 

"Наша снага огледа се у томе што можемо да поделимо италијански економски модел са српским менаџментом и радницима. Овде смо да заједнички дођемо до идеја и решења за будући развој и просперитет", поручио је амбасадор Италије. 

Фото: zrenjanin.rs

У Зрењанину се амбасадор срео са градоначелником Чедомиром Јањићем а након тога је посетио друга италијанска предузећа присутна у овој области, наводи се у саопштењу.

У Војводини послује више од 70 италијанских компанија, са око 11.000 запослених, што је, каже се, додатни показатељ чињенице да економски односи представљају одлучујући аспект стратешког партнерства између Србије и Италије.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести