Палић: Спа центар с аква парком и 10 базена до марта 2021.

СУБОТИЦА: Градњу комплекса спа центра с аква парком на Палићу, у којем ће када буде завршен моћи истовремено да ужива две и по хиљаде посетилаца, привремено је успорила епидемија коронавируса. Радови су настављени, а како је потврдио градоначелник Суботице Стеван Бакић, биће завршени до марта наредне године.
s
Фото: subotica.rs

Приликом обиласка градилишта на Палићу, Бакић је рекао да су за реализацију овог пројекта који се изводи у две фазе Влада Републике Србије, Покрајинска влада и Град Суботица обезбедили 1,1 милијарду динара, али да је због пандемије рок за завршетак радова продужен.

Камен-темељац за изградњу спа центра с аква парком на простору Мушког штранда на Палићу положен је 15. децембра 2018. године. Прва фаза радова је завршена, а радови на другој, уједно и завршној фази отпочели су у марту ове године. Било је предвиђено да се ради 250 дана и да се комплекс заврши до краја ове године.

Због пандемије коронавируса и последица које је изазвала, конзорцијум извођача на челу с компанијом „Алекс инжењеринг и констракшн” из Београда, често је радио са 50 одсто капацитета, па је рок за завршетак спа центра с аква парком продужен за 110 дана, односно до почетка марта 2021. године,  истакао је градоначелник Бакић.

Реализацијом овог пројекта, додао је, а користећи природне изворе термоминералне воде на Палићу, развијаће се упоредо бањски, али и конгресни туризам, што ће се одразити на привредно-економско окружење које ће привући бројне домаће и стране инвеститоре да свој капитал уложе управо на Палићу.

Градоначелник је изразио захвалност Влади Србије и Покрајинској влади на огромној подршци у реализацији ове, за град Суботицу веома значајне инвестиције. Комплекс се гради на простору од 4,4 хектара, при чему ће се на 28.500 квадратних метара спољашњег простора изградити пет базена, од којих ће најмање један бити с термалном водом. У затвореном бањском објекту, на површини од око 3.000 квадратних метара биће спа садржаји с још пет базена.

Максимални капацитет комплекса је 2.500 корисника, с тим да је у затвореном делу предвиђено највише 500 посетилаца истовремено, док ће у спољашњим садржајима истовремено моћи да ужива 2.000 посетилаца, додао је директор ДОО „Парк Палић“ Небојша Дарабош.

Говорећи о другим улагањима ове године, он је навео да је „Парк Палић“ од ресорног министарства обезбедио средства за изградњу „Авантура парка“ који ће, како је рекао, обогатити садржај на Пешчаној плажи, као и за реконструкцију два тоалета, код „Мале гостионе“ и на Пешчаној плажи.

В. Х.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести