Пчелари и сточари добили подстицаје општине Апатин

АПАТИН: На подручју општине 30 пчелара и 10 сточара добило је новчане подстицаје из локалног буџета ради унапређења газдинстава.
Apatin foto jelena ivanovic-6
Фото: Ј. Ивановић

За те намене локална самоуправа је ове године обезбедила осам милиона динара што је два пута више у односу на прошлу, а четири пута више у односу на претпрошлу годину.Највише новца општина је определила за банкарске камате пољопривредницима којима је потребан новац ради куповине горива, ђубрива, семена, сточне хране, резервних делова у висини од 400.000 динара.

Инвестиције у пчеларству су вредне 2,8 милиона динара, а 30 пчелара добило је укупно два милиона динара, па ће тако локална самоуправа финансирати 70 одсто њихових трошкова.На јавни позив за унапређење сточарства јавило се 10 сточара и сви су добили новац. Локална самоуправа за ову грану пољопривреде обезбедила је 1,37 милиона динара, док инвестиције сточара укупно вреде 2,38 милиона динара.

Општина Апатин ће потписати уговор о сарадњи са банком, после чега ће пољопривредници моћи да узму кредит без камате на 12 месеци

Са Комерцијалном банком, чија понуда је била најповољнија, Општина Апатин ће потписати уговор о сарадњи, после чега ће пољопривредници моћи да узму кредите без камате на 12 месеци.Пољопривредницима је уговоре о субвенцијама уручио председник  Општине Апатин Милан Шкрбић рекавши да ће локална самоуправа  догодине, такође, новчано помоћи пољоприведнике, и трудити се да у буyету за пољопривреду буде више новца.

З. Д.

 

 

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести