Пландиште регресира трошкове превоза: Помоћ и викенд путницима

ПЛАНДИШТЕ: У општини Пландиште одржана је дванаеста седница Општинског већа на којој се нашло 11 тачака дневног реда, међу којима је утврђено и регресирање трошкова превоза редовних ученика средњих школа са подручја општине Пландиште, који свакодневно путују од места становања до места школе за период јануар-јун 2021. године.
Plandiste opstina foto jelena ivanovic-11
Фото: Ј. Ивановић

И у овој школској години општина ће сносити трошкове месечних карата изнад 5.000 динара, односно 4.000 динара за релацију Маргита-Вршац и Јерменовци–Алибунар, а за ученике који путују ван суседних општина, општина ће сносити трошкове у висини од 30 одсто од цене коју наплаћује овлашћени превозник. Утврђен је и предлог решења о висини регресирања трошкова превоза редовних средњих школа са подручја општине Пландиште који повремено или викендом путују од места становања до места школе за период јануар-јун 2021. године. Висина регресирања је 30 одсто од цене повремених карата које наплаћује овлашћени превозник.

Већници су такође разматрали предлог решења о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи „Срећно детињство“ Пландиште за ову годину, те утврдили да корисници услуга у економској цени по детету учествују са 20 одсто од утврђене цене износа и да се у случају проглашења ванредне ситуације или елементарне непогоде за дане одсуства детета услуге не наплаћују.

Дата је и сагласност за програм унапређења хигијенско-санитарних услова у Дому здравља Пландиште са припадајућим амбулатама у насељеним местима у току епидемије, затим решења о давању сагласности на програм унапређења доступности здравствене заштите старим лицима и деце ромске националности општине Пландиште радом теренских служби у овој години, као и доступност здравствене заштите становника општине Пландиште радом логопеда.

Кад је реч о јавним конкурсима, утврђено је да ће их ове године бити укупно четири, те је усвојен закључак о расписивању конкурса за новчану помоћ студентима прве године мастер и докторских студија.

За јавне набавке је речено да ће их укупно бити 22 у износу од 94 милиона динара. Једна од њих је набавка за добра, 14 за услуге и седам набавки односи се на радове.

М.Сћ

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести