Подељена дечија ауто-седишта у Бачком Петровцу

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ: У оквиру кампање којом се скреће пажња на безбедност деце у саобраћају и обавезну употребу дечијих седишта у аутомобилима, у Скупштини општине Бачки Петровац подељено је 51 дечије ауто- седиште.
1
Фото: Dnevnik.rs

Указано је овом приликом да правилно постављено седиште, потпуно штити дете приликом судара, при брзини од 50 километара на сат. Општина Бачки Петровац финансирала је 31 седиште, док је 20 седишта и едукативни приручник обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја.

Председник Савета за безбедност саобраћаја и председник општине Бачки Петровац Срђан Симић организовао је заједничку кампању са Агенцијом за безбедност саобраћаја, док су гости били и представници Центра за промоцију безбедности саобраћаја из Новог Сада.

Циљ обуке био је да се родитељима укаже на важност и правилну употребу дечијих ауто- седишта. Показано им је како да их монтирају и причврсте, да деца буду безбедна у саобраћају.

М. Сћ

ПројекатПравовремено информисање у Бачком Петровцуреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести