„Полет“ из Пландишта: Заливањем се угрожава систем

ПЛАНДИШТЕ: Јавно комунално предузеће „Полет” позвало је потрошаче с подручја општине Пландиште да због великих врућина и дужег периода без кише, рационално троше воду из система за водоснабдевање, односно да не заливају баште и воду не користе за рахлађивање бетона испред кућа.
plandiste
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

Само рационалним коришћењем воде могу се растеретити пумпе на извориштима.

Наредне недеље најављује се црвени метео аларм и очекује се смањење нивоа воде на бунарима што ће, ако се не поступа рационално, довести да потрошња воде буде већа од капацитета резервоара, а онда се може очекивати да ће доћи до великих кварова на мрежи за водоснабдевање пијаћом водом, наведено је у саопштењу ЈКП „Полет”.

Руководилац Техничког сектора у „Полету” Милан Брекић каже да 13 места у општини имају своје бунаре , а да једино житељи из Купиника користе бунар ископан у Великом Гају.

Притисак у свим бунарима је добар, када се вода користи рационално иде и до четири бара што је довољна количина воде, каже Брекић.

По његовим речима систем водоснабдевања солидно функционише и улагања у изградњу централног изворишта не би била оправдана, јер су насеља на подручју општине мала, имају мало домаћинстава, с тенденцијом даљег смањивања броја становника.

Све до прошле године „Полет” је водио рачуна о водоснабдевању у Пландишту и у још пет насеља, а у другим местима то су чиниле месне заједнице, које су одржавале бунаре, а нису наплаћивале воду. Од ове године локална самоуправа је препустила комуналном предузећу да се стара о водоснабдевању у свим местима, па тако од ове године сва домаћинства на подручју општине плаћају воду. Кубик воде на подручју општине Пландиште је 30, 6 динара без ПДВ, казао је руководилац техничког сектора у ЈКП „Полет” Милан Брекић.

З. Делић 

 

Пројекат „Акценат на Пландиште” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

 

 

EUR/RSD 117.3379
Најновије вести