Поново отворени базени у Кикинди и Банатском Великом Селу

КИКИНДА: Базени Спортског центра „Језеро“ у Кикинди након скоро месец дана паузе од јуче су поново отворени за купаче, али и спортске клубове.
Kikinda Bazeni SC Jezero
Фото: Град Кикинда

Градски штаб за ванредне ситуације тим поводом се огласио наводећи које мере морају да се поштују како би купачи били безбедни.

Безбедносне мере се пре свега, односе на број посетилаца, па је прецизирано да у исто време на базенима у Кикинди и Банатском Великом Селу не може да борави више од по 250 купача.

Пре почетка купања обавезни су прање, чишћење и дезинфекција простора и лежаљки, али и проветравање свих просторија. На улазу у објекте мора бити постављена дезобаријера, као и средство за дезинфекцију руку, док је обавезно туширање пре и након уласка у воду, а након затварања базена, лежаљке морају свакодневно да се перу и дезинфикују.

Обавезна је дезинфекција свих површина које се често додирују, попут шалтера за продају улазница, квака, кабина за пресвлачење, као и степеница за улазак у базен. Тоалете треба редовно дезинфиковати, а у њима морају бити обезбеђени сапуни, тоалет папири, папирни убруси и средства за дезинфекцију руку.

Отпад треба одлагати у канте за смеће са педалом за ножно отварање, како би се избегло додиривање површине канте. Дозвољен је и рад кафетерији и другом простору за послуживање хране и напитака, уз придржавање мера физичке дистанце. Зато столове треба поставити на два метра удаљености.

Запослени у СЦ „Језеро” су обавезни да носе маске на прописан начин, као и да спроводе појачану хигијену руку. Базени у Банатском Великом Селу радиће до краја месеца, док ће у Кикинди, уколико време дозволи, купалишна сезона трајати и током септембра.

М. Митровић

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести