Поново прорадио радар у „црној улици“ у Елемиру

ЕЛЕМИР: По налогу Јавног предузећа за урбанизам из Зрењанина, ових дана је поново почео са радом систем за повећање безбедности саобраћаја у Елемиру.
1

- У питању је радар за мерење брзине и сигнализирање прекорачења брзине, који је веома важан за мештане једне од врло фреквентних саобраћајница, Улице Здравка Челара у Елемиру – каже саобраћајни инжењер у Јавном предузећу за урбанизам Синиша Берар.

Систем упозорава возаче на брзину коју достижу и опомиње их на прекорачење. У овој улици, иначе, брзина је ограничена на 30 километара на сат.

Улица Здравка Челара раније је била позната по бројним трагичним саобраћајним удесима у којима је страдало много деце. Житељи су чак пре неколико година организовали протесте након погибије осмогодишњег дечака на којег је налетео аутомобил. Била је то једна, од укупно 11 саобраћајки, које су се последњих година догодиле у тој улици, и у којима је смртно страдало више особа, међу њима и седморо деце. Житељи су тада запретили да ће, уколико саобраћај не буде под хитно регулисан, блокирати „црну улицу”, како су је назвали.

Најчешћи узрок тешких последица саобраћајних удеса била је велика брзина кретња аутомобила, а тај проблем руководство месне заједнице није успело да реши упркос вишегодишњим настојањима. У међувремену, постављени су „лежећи полицајци”, као и радар за мерење брзине који једно време није радио.

Овом улицом, иначе, осим аутомобила, често пролазе и камиони, а многи возачи се не придржавају саобраћајних прописа.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести