Породица преминулог дечака уплатила новац за лечење друге деце

СОМБОР: Житељи Сомбора су се овог лета ујединили у јединственој акцији прикупљања средстава за лечење малог Радета Пеураче, који је, на жалост, изгубио најважнију животну битку у турској болници „Ачибадем“.
1
Фото: Мали Раде Пеурача ујединио је Сомборце

Иако скрхани болом због ненадокнадивог губитка, родитељи малог Радета, који је пре два месеца изгубио борбу са канцером, неутрошена средства прикупљена кроз хуманитарне акције, уплатили су на рачуне деце која и даље воде битку са опаком болешћу.

Како је на свом фејсбук профилу објавила мајка Дева Зелић Пеурача, након свих трошкова око Радетовог лечења породици је на располагању преостао износ од 80.615 евра.

- Желимо да вам саопштимо да сте, сем што сте помогли нашем Радету, помогли малим и великим борцима који, такође, бију битке против опаких и ужасних дијагноза - написала је Зелић Пеурача, која је истакла да је породица одлучила да износ од 17.558 евра, који је турска клиника требало да рефундира, преусмери за наставак лечења дечака Павла Мора који се већ налази у „Ачибадему“, док су преостала средства подељена на рачуне још 29 малишана који чекају или су започели лечења.

- Још једном хвала од срца. Не постоје речи којима можемо свима да се захвалимо. Нажалост, наше дете и ми као родитељи смо изгубили битку. Надамо се да ће наши другари борци, своје битке добити и изаћи као победници - објавила је Дева Зелић Пеурача.

Десетогодишњи Раде Пеурача преминуо је последњег дана августа у истамбулској болници од неуробластома, односно тумора нервних завршетака. Хуманитарну акцију за лечење малишана покренули су грађани Сомбора, а захваљујући несебичном одзиву Сомбораца, али и алармиране српске јавности било је потребно свега две недеље да се прикупе средства за почетак, на жалост испоставило се неуспешног, лечења у иностранству.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести