Проширење вртића у Инђији: Сва деца биће уписана

ИНЂИЈА: На објекту „Невен“ Предшколске установе „Бошко Буха“ у Инђији у току су радови на проширењу просторних капацитета, како би се уписало још 53 деце која се налазе на листи чекања.
Indjija - vrtic
Фото: Општина Инђија

Према пројектно-техничкој документацији објекат ће се проширити за две просторије величине по 50 квадратних метара, а постојеће терасе биће адаптиране у два нова улазна хола. Санитарни чворови биће обновљени и допуњени како би се побољшали санитарни услови кад је реч о хигијени, али и функцији. Вредност радова износи 4,9 милиона динара са ПДВ-ом.

Поред грађевинских радова спроведена је и набавка за опремање дограђеног простора са одговарајућим намештајем и другим елементима који су прилагођени узрасту деце и неопходни за васпитно образовни рад, а чија је вредност 2,27 милиона динара са ПДВ-ом.

Радови се изводе планираном динамиком и ускоро ће у том простору боравити две васпитне групе, једна јаслена узраста деце од једне до три године и мешовита група узраста деце од три до пет година. Новац за радове и опремање  обезбеђен је из буџета Републике Србије, односно путем конкурса Министарства задуженог за демографију и популациону политику.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести