Проширују се сеоска гробља у општини Рума

РУМА: На новом гробљу у Кленку у току су радови на проширењу, уређењу две нове стазе са 112 места, 50 дуплих и 12 појединачних гробних места. Директор ЈП „Комуналац” Драган Панић очекује ових дана завршетак посла, након чега следе исти радови у Путинцима.
  Proširuju se seoska groblja u opštini Ruma Foto:Opština Ruma
Фото: Проширују се сеоска гробља у општини Рума Фото:Општина Рума

- Радови у Кленку обухватају две нове стазе, 50 дуплих и 12 појединачних гробних места. Ове године урадили смо гробна поља на Баруновцу у Руми, 47 појединчаних места, а након послова у Кленку на реду је и гробље у месној заједници Путинци, где ће бити припремљено 40 дуплих гробних места- каже Панић. - Радови су финансирани из буџета Општине Рума. Укупна вредност радова износи 1,8 милиона динара.

ЈП „Комуналац” планира још радова, јер ново гробље у Кленку нема капелу, а проширење сеоских гробаља потребно и у другим селима, месним заједницама румског подручја. Тако Кленак нема капелу на новом гробљу, те је то један од планова за наредну годину.

- Планирамо и да урадимо стазу у Доњим Петровцима, као наставак проширења гробља и гробних места у оним месним заједницама у којима је то потребно- истиче Панић.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести